Minisim 1-5 år

bild-simskola-2-4arI Rimbo badhus anordnar Simskolor i Roslagen minisimskolor för barn mellan 1-4 år.

Varje barn ska ha en vuxen med sig i vattnet under lektionerna.

Kursstarter ht 2015
10 september
5 november

Lektionstiden torsdagar från kl.16.30 i Rimbo badhus.
Ange gärna önskemål om tid på anmälan.

Finns det plats?
Simplatser för nästa kursstart är klara ca 2 veckor före startdatum. Det kan ibland vara svårt att få plats nära inpå kursstarten, men de flesta brukar få en simplats som vill ha det. Vill man simma med en kompis så anges det på anmälan.

När man simmar hos Simskolor i Roslagen har man kvar sin simplats så länge man önskar, det gör att schemat inte kan spikas tidigare.

Pris
Kurserna kostar 1600:- för 7 ggr.
Faktura skickas via mail ca 10 dagar innan kursstarten.
Det går att dela upp betalningen på två månader. Skriv detta i övrigt-rutan på er anmälan.

Simbyxor
Godkända simbyxor som täter slut vid mage och lår måste användas om barnet inte är blöjfritt, gärna reglerbara runt mage och lår

Unik byxa med dragsko som möjliggör individuell anpassning kring lår och mage som håller tätt kan köpas via min hemsida och kan beställas via anmälningsformuläret.

Simblöjor är inte godkända då de inte garanterat håller tätt runt mage och lår.

Se film från simskolan
http://norrteljetidning.se/nyheter/1.1106359-babysim-skapar-vattenvana

Kursutbud
Vi erbjuder två olika kurser Minisim 1-3 år och Simskola 3-5 år. Kursupplägget är liknande i de båda kurserna men anpassat efter barnen ålder. I grupperna blandas både nybörjare och fortsättningssimmare, övningarna anpassas till varje barn.

Barnet får leka fram sin vattenvana tillsammans med en förälder och upptäcka glädjen med vatten. Simskolan stimulerar barnets motoriska utveckling och gör barnet vattensäkrare vilket ger barn och föräldrar ett tryggare förhållningssätt till vatten. Barnet lär sig att inte hoppa i vattnet innan det har fått ok från en vuxen, samt att vända om till kanten när de hoppat i vattnet. Barnet övar mer på olika rygglägen för att uppnå ett bra flytläge. Allt för att förbereda barnet om olyckan skulle vara framme.Barnet lär sig att hålla sig fast i kanten, klättra upp samt att kunna ta sig fram i vattnet själva med olika flythjälpmedel. Crawl och ryggsim är det simsättet vi provar. Klädsim och att simma med flytväst gör vi på avslutningen

Vi erbjuder även syskongrupper 1-5 år, perfekt om man har flera barn, för att barnen ska få ut maximalt av simskolan är det bra om man kan vara en vuxen i vattnet per barn.