Kurser inomhus

Babysimskola nybörjarkurs

fr.3 månader – 11 månader. Här övar vi grundgrepp på mage och rygg och bekantar oss med vattnet, vi övar med regnhinkar, simmar med balansring och gör enkle greppövningar .

Babysimskola fortsättningskurs 1

Kräver att du gått babysim nybörjarkurs. Här övar vi vidare med vattenvanan, lär oss att simma med cherekringar (simpuffar för småbarn) och lär oss dyka.

Freya badar 011 IMG_9634 IMG_9726 Freya badar 025

Babysimskola fortsättningskurs 2

Kräver att du gått babysim nybörjarkurs samt fortsättning 1. Vi övar vidare på dyket och blir mer självständiga i simningen, håller i oss själva i mamma/pappa och kanten, börjar åka rutschkana ner i bassängen och simkorvar introduceras som flythjälp.

Minisimskola 1

fr. 10 månader – 2,5 år, för barn som är vana att bada. Självständigheten i simningen utvecklas och barnet simmar själv kortare sträckor, under vattnet utan flythjälp och ovanför med flythjälp. Vi använder simfötter som simhjälpmedel och börjar även öva på att hämta saker på botten samt att använda flytmadrassen för balansövningar. Det här är fortsättning på babysimmet. Denna kurs går man flera gånger, tills barnet blir ca 2,5 år. Övningarna anpassas efter erfarenhet och barnets vilja. 

IMG_9503    IMG_9489

Minisimskola 2

fr.2,5-5 år, för barn som är vana att bada. Här simmar vi mot tydliga mål, simfötter används för effektivisera bensparken och crawlarmtag övas. Vi börjar använda simgrodor och lär oss att dyka med huvudet först från kanten samt att flyta på rygg självständigt. Denna kurs går man flera gånger, tills barnet blir ca 4,5 år och mogen för ”riktig” simskola. 

Småbarnsimskola

fr. ca 10 månader -2,5 år och inte har simmar tidigare. Här övar vi upp vattenvanan genom lekar och olika övningar anpassade till barnet nivå. Stort fokus ligger på att vara trygg i vattnet och lära föräldrarna hur man på bästa sätt gör sitt barn vattenvant. När barnet är moget byter ni till minisimgrupp på er nivå. Denna grupp blir oftast en blandgrupp med barnen i minisim 1 och ni får övningar på er nivå. Kursen kan man gå flera gånger. 

Simlekis

fr. 2,5-6 år och inte har simmar tidigare. Här övar vi upp vattenvanan genom lekar och olika övningar anpassade till barnet nivå. Stort fokus ligger på att vara trygg i vattnet och lära föräldrarna hur man på bästa sätt gör sitt barn vattenvant. När barnet är moget byter ni till minisimgrupp på er nivå. Denna grupp kombineras ibland med minisim 2, man kan gå kursen flera gånger. 

Simskola

fr. 5 år. För att börja simskolan ska man vara trygg i vattnet, kunna doppa huvudet, flyta på rygg med hjälp av förälder och hoppa från kanten. Här övar vi på bröstsim, ryggsim och crawl.

Simskola fortsättning 

För barn som simmar minst 10 meter valfritt simsätt (rygg, crawl eller bröstsim). Vi fortsätter öva sim färdigheter och kontroll i vattnet. Sim i badhusens stora bassäng förekommer.

IMG_9443